Future My Love

lör 15 mars 2014


Söndag den 30 Mars visar Sparvnästet filmen «Future My Love». Det är en vacker drömsyn där regissören Maja Borg skissar upp konturerna av ett radikalt annorlunda sätt att organisera samhället. Den utopiska visionen vävs samman med en poetisk berättelse om frihet och kärlek.

I filmen berättar 95-årige futuristen Jacque Fresco om den "resursbaserade ekonomi" han ägnat sitt liv åt att försöka förverkliga; ett samhällssystem som använder teknologi och vetenskap för att skapa välstånd till alla, utan avlönat arbete, egendom eller pengar.

Vi tycker att idéerna som behandlas i filmen är intressanta att undersöka från ett hacker-perspektiv. Fri mjukvara produceras tex ofta utanför det konventionella lönearbetes-systemet och utan förväntningar på ekonomisk ersättning. Vad motiverar programmerare att arbeta på de premisserna? Kan man ens kalla det arbete?

Efter filmen kan de som vill stanna kvar för en fördjupande gruppdiskussion. Historikern och tidigare piratbyrånaktivisten Rasmus Fleischer guidar oss genom diskussionen som tar sin utgångspunkt i filmen och våra personliga erfarenheter av fri mjukvara eller pirantande.

Alla är välkomna, evenemanget är gratis och ingen föranmälan behövs. Sparvnästets nya lokal ligger på Hangövägen 18 i Värtahamnen. Närmaste tunnelbana är Gärdet.